Dry Needling Stroe - Kootwijkerbroek

Wat houdt dry needling in?

Dry needling is een therapievorm die wordt gebruikt bij spierklachten en kan worden geïntegreerd in een fysiotherapeutische behandeling. Deze methode richt zich op triggerpoints in de spieren, die vaak herkenbaar zijn als pijnlijke verhardingen of spierknopen. Door deze triggerpoints met een dunne naald aan te prikken, wordt een reactie in de spier opgewekt die leidt tot ontlading en ontspanning. Dry needling kan een bijzonder snelle en doeltreffende behandelmethode zijn, vooral voor spiergerelateerde klachten.

Wanneer wordt dry needling toegepast?

Dry needling wordt toegepast bij spierpijn en triggerpoints, bewegingsbeperkingen, pijnbestrijding, sportblessures, overbelastingsklachten en rug- en nekklachten. Het helpt spieren te ontspannen en pijn te verminderen door het deactiveren van triggerpoints. Deze behandeling wordt altijd in overleg met de patiënt uitgevoerd en kan gecombineerd worden met andere fysiotherapie technieken, zoals oefentherapie en manuele therapie, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van de patiënt.

Fysiotherapie Stroe Kootwijkerbroek

U bent van harte welkom bij Fysiotherapie Stroe Kootwijkerbroek

Hoe verloopt een dry needling-behandeling?

Tijdens een behandeling wordt er gebruikgemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. Er worden dus geen vloeistoffen ingespoten. Dry needling en acupunctuur worden, onterecht, nog weleens door elkaar gehaald. Dry needling werkt in tegenstelling tot acupunctuur niet met energieën, maar is puur ‘mechanisch’. Er wordt bij dry needling alleen gebruikgemaakt van de aanwezige triggerpoints (knopen) in spieren. Wij gebruiken een enkele naald, waarbij we meerdere malen een triggerpoint aanprikken. De spier zal hierdoor reageren met een ‘twitch’. Dit is een ontlading van de spier. U kunt dit voelen als een schokje of reflex. Na de behandeling is het normaal dat de spier stijf, zwaar of licht gekneusd aanvoelt, dit zijn de vrijgekomen afvalstoffen van de triggerpoint. Dit zal normaliter binnen 24 tot 48 uur verdwijnen. Dry needling wordt bij Fysiotherapie Stroe – Kootwijkerbroek altijd toegepast i.c.m. andere fysiotherapeutische behandelmethodes zoals rekken, oefeningen of manipulaties, zodat de gegeven therapie volledig en effectief is.

dry needling-stroe-kootwijkerbroek

Dry needling ervaringen

Jessica
Lees verder
In 1 woord GEWELDIG! Ik kamp al jaren met chronische klachten en ik heb veel verschillende manuele- en fysiotherapeuten gehad. Maar hier word er echt naar je geluisterd (ook persoonlijk geïnteresseerd) en het probleem aangepakt.
Linde van den Brink
Lees verder
Hier ben je in goede handen! Tessa is uiterst professioneel en geeft goede adviezen en begeleiding.
H. van den Brink
Lees verder
Na een vkb letsel direct geholpen met een echo en een doorverwijzing. Na de operatie de revalidatie gestart. Perfect begeleid door leuke betrokken fysiotherapeuten!
M. Jansen
Lees verder
Er wordt goed naar je geluisterd en gericht behandeld met gewenst resultaat.
L. van den Top
Lees verder
Helemaal Top, na blessure van het hardlopen hier terecht gekomen. Na een paar behandelingen waren de klachten verholpen.
Hendri Brink
Lees verder
Vriendelijk, professioneel en uitstekende behandeling. Ga zo door!
E. van Middendorp
Lees verder
Goede begeleiding bij het revalideren na een operatie!