Veelgestelde vragen

Wij helpen u graag verder!

Geen antwoord gevonden bij de veelgestelde vragen? Neem gerust contact op via WhatsApp, e-mail of telefonisch dan helpen wij u graag verder.

Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 – 17.00.

Voor fysiotherapie heeft u geen verwijzing nodig van uw huisarts, specialist en/of zorgverzekeraar. U mag dus zelf contact opnemen voor een afspraak.

Een kinderfysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van kinderen met een motorische hulpvraag bij zowel grove- als fijne motoriek. Denk hierbij aan:

Heeft u hier vragen over, neem gerust contact op!

Voor de aanvullende verzekering hoeft u geen eigen risico te betalen. Dit is voor de meeste aandoeningen van toepassing.

Manuele therapie is een driejarige masteropleiding die na de reguliere HBO-opleiding fysiotherapie gevolgd wordt.

Een manueel therapeut is gespecialiseerd in stoornissen aan gewrichten, spieren en zenuwen. Manuele therapie staat vaak vooral bekend om een aantal specifieke technieken (o.a. het manipuleren ofwel het ‘kraken’), maar is nog veel breder dan dit. Het doel van manuele therapie is het beter laten bewegen van gewrichten, gecombineerd met afname van spierspanning, oefentherapie en (houdings)adviezen.

Als u alleen een basisverzekering heeft afgesloten, zullen de meeste aandoeningen niet worden vergoed door uw zorgverzekeraar. 

Uiteraard kunt u ook dan bij ons terecht. U krijgt de afspraken maandelijks op factuur via e-mail of briefpost.

Voor de actuele tarieven bekijk de prijslijst op onze website.

Wij hebben contracten met alle Nederlandse zorgverzekeraars.

Via WhatsApp, telefonisch of e-mail kunt u uw afspraak verplaatsen en/of afzeggen. Wij zijn op werkdagen telefonisch bereikbaar van 8.00 – 17.00. In het weekend kunt u gebruik maken van WhatsApp of e-mail. 

Let op dat u de afspraak minimaal 24 uur voor de behandeling annuleert. Anders zijn wij genoodzaakt een niet nagekomen behandeling te berekenen. 

U kunt niet nagekomen afspraken ook niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Voor uw eerste behandeling is het belangrijk dat u een legitimatie bewijs meebrengt. Ook zou het fijn zijn als u naar elke behandeling een kleine en grote handdoek meeneemt voor op de behandelbank. 

Uiteraard! U kunt bij het maken van een afspraak aangeven door wie u graag gezien wilt worden. Wilt u zo spoedig mogelijk terecht, dan kijken wij welke collega het snelste plek voor u heeft. 

Voor specifieke indicaties, bijvoorbeeld na een operatie, kan het noodzakelijk zijn om bij u thuis te komen voor therapie. Wij zullen dit vooraf met u bespreken en afstemmen op de persoonlijke situatie. In de meeste gevallen is hiervoor een verwijzing nodig van huisarts of specialist.

Dry needling is een behandelmethode voor spierklachten welke ingezet kan worden als onderdeel binnen de fysiotherapeutische behandeling.
Het kan worden toegepast op triggerpoints in een spier. Deze triggerpoints zijn meestal bekend als pijnlijke verhardingen of spierknopen. Om deze triggerpoints uit te schakelen, worden ze door middel van een zeer klein naaldje aangeprikt. Hierdoor reageert en ontlaadt de spier, waardoor er ontspanning ontstaat.

Dry needling kan een zeer snelle en effectieve behandelmethode zijn voor voornamelijk spierklachten.

Dry needling wordt bij Fysiotherapie Stroe altijd toegepast i.c.m. andere fysiotherapeutische behandelmethodes, zodat de gegeven therapie volledig en effectief is.

Echografie is een onderzoekstechniek waarbij we met behulp van geluidsgolven een bewegend beeld kunnen maken van de structuren (banden, spieren, pezen, slijmbeurs) in het lichaam. Een echo is pijnloos en onschadelijk. Een echo kan worden gebruikt om uw klachten op te sporen, maar kan ook ter evaluatie dienen. Denk hierbij aan de terugkeer naar uw sportactiviteiten of werkzaamheden.