Manuele Therapie Stroe - Kootwijkerbroek

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie omvat specifieke technieken om de functionaliteit van gewrichten te verbeteren en houding en beweging te optimaliseren. Deze technieken worden mobilisaties genoemd en kunnen eventueel worden aangevuld met manipulaties. Een mobilisatie is een herhaaldelijk toegepaste techniek, meestal gericht op de beperkte bewegingsrichting. Manuele therapie staat vooral bekend om een aantal specifieke technieken (o.a. het manipuleren ofwel het ‘kraken’), maar is nog veel uitgebreider. Manipulaties zijn korte, snelle en doorgaans pijnvrije technieken waarbij u een ‘knap’ of ‘krak’ kunt voelen of horen. Het geluid dat u kunt horen ontstaat doordat het vacuüm in het gewricht even wordt doorbroken en wordt dus door niets anders veroorzaakt dan ‘lucht’. Er ontstaat dus geen schade aan het gewricht. De technieken zijn zeer veilig en worden alleen in overleg met u toegepast. U zult na een manuele behandeling al snel verlichting ervaren, aangezien de stoornissen snel kunnen worden verholpen. Deze mobilisatie technieken zullen vaak ook gecombineerd worden met andere therapieën zoals oefentherapie en dry needling voor een optimaal resultaat.

Ons team van ervaren manueel therapeuten staat klaar om u te helpen bij het verbeteren van de functionaliteit van uw gewrichten en het optimaliseren van uw houding en beweging. 

Manuele Therapie Stroe - Kootwijkerbroek

U bent van harte welkom bij Fysiotherapie Stroe Kootwijkerbroek

Wanneer moet ik naar de manueel therapeut?

Voor de volgende klachten zou manuele therapie voor u geschikt kunnen zijn: 

 • Nekpijn in combinatie met een beperkte bewegingsvrijheid van de wervelkolom
 • Hoofdpijn
 • Nek- en schouderklachten die mogelijk uitstralen (tintelingen of pijn) naar de armen
 • Lage rugklachten die mogelijk uitstralen naar de bil of benen
 • Hoge rugklachten die eventueel gepaard gaan met borstpijn zoals bij het syndroom van Tietze
 • Duizeligheid bij het bewegen van het hoofd
 • BPPD (positieduizeligheid)
 • Kaakklachten
 • Heup- of knieklachten
 • Artroseklachten
 • Schouderklachten 
 • Elleboogklachten na bijvoorbeeld een breuk of een tenniselleboog

Heeft u vragen hierover, neem gerust contact met ons op. 

Wat is de gemiddelde duur van een manuele therapie sessie?

De duur van een sessie manuele therapie kan variëren, maar over het algemeen duurt een behandelingssessie tussen de 30 minuten tot een uur. Dit hangt af van verschillende factoren, waaronder de specifieke behandelmethode, de aard van de klachten van de patiënt, en de behandelingsdoelen die gesteld zijn. Het is gebruikelijk dat een manueel therapeut de eerste sessie langer kan laten duren om een grondige evaluatie uit te voeren voordat de behandeling begint. Voor meer informatie over de duur en het verloop van een behandelingssessie, neem gerust contact met ons op.

Manuele therapie Stroe - Kootwijkerbroek

Manuele therapie ervaringen

Jessica
Lees verder
In 1 woord GEWELDIG! Ik kamp al jaren met chronische klachten en ik heb veel verschillende manuele- en fysiotherapeuten gehad. Maar hier word er echt naar je geluisterd (ook persoonlijk geïnteresseerd) en het probleem aangepakt.
Linde van den Brink
Lees verder
Hier ben je in goede handen! Tessa is uiterst professioneel en geeft goede adviezen en begeleiding.
H. van den Brink
Lees verder
Na een vkb letsel direct geholpen met een echo en een doorverwijzing. Na de operatie de revalidatie gestart. Perfect begeleid door leuke betrokken fysiotherapeuten!
M. Jansen
Lees verder
Er wordt goed naar je geluisterd en gericht behandeld met gewenst resultaat.
L. van den Top
Lees verder
Helemaal Top, na blessure van het hardlopen hier terecht gekomen. Na een paar behandelingen waren de klachten verholpen.
Hendri Brink
Lees verder
Vriendelijk, professioneel en uitstekende behandeling. Ga zo door!
E. van Middendorp
Lees verder
Goede begeleiding bij het revalideren na een operatie!