Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry needling is een behandelmethode voor spierklachten welke ingezet kan worden als onderdeel binnen de fysiotherapeutische behandeling. Het kan worden toegepast op triggerpoints in een spier. Deze triggerpoints zijn meestal bekend als pijnlijke verhardingen of spierknopen. Om deze triggerpoints uit te schakelen, worden ze door middel van een zeer klein naaldje aangeprikt. Hierdoor reageert en ontlaadt de spier, waardoor er ontspanning ontstaat.

Dry needling kan een zeer snelle en effectieve behandelmethode zijn voor voornamelijk spierklachten. Dry needling wordt bij Fysiotherapie Stroe altijd toegepast i.c.m. andere fysiotherapeutische behandelmethodes, zodat de gegeven therapie volledig en effectief is.

Dry needling en acupunctuur worden, onterecht, nog weleens door elkaar gehaald. Dry needling werkt in tegenstelling tot acupunctuur niet met energieën. Er wordt bij dry needling alleen gebruik gemaakt van de aanwezige triggerpoints (knopen) in spieren.

Of een behandeling met dry needling voor u de beste en gewenste behandelmethode is, zal altijd in overleg met u gaan. Wanneer er geen voorkeur is voor een behandeling met dry needling zijn er binnen de manuele- en fysiotherapie nog veel meer behandelmogelijkheden die toegepast kunnen worden.

Openingstijden

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 

8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 17:00

Wil je direct een afspraak maken?