Dry Needling

Wat is Dry Needling?

Dry needling is een behandelmethode voor spierklachten welke ingezet kan worden als onderdeel binnen de fysiotherapeutische behandeling. Het kan worden toegepast op triggerpoints in een spier. Deze triggerpoints zijn meestal bekend als pijnlijke verhardingen of spierknopen. Om deze triggerpoints uit te schakelen, worden ze door middel van een zeer dun naaldje aangeprikt. Hierdoor reageert en ontlaadt de spier, waardoor er ontspanning ontstaat. Dry needling kan een zeer snelle en effectieve behandelmethode zijn voor voornamelijk spierklachten.

Hoe ziet een behandeling eruit?

Tijdens een behandeling wordt er gebruikgemaakt van een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald. Er worden dus geen vloeistoffen ingespoten. Dry needling en acupunctuur worden, onterecht, nog weleens door elkaar gehaald. Dry needling werkt in tegenstelling tot acupunctuur niet met energieën, maar is puur ‘mechanisch’. Er wordt bij dry needling alleen gebruikgemaakt van de aanwezige triggerpoints (knopen) in spieren. Wij gebruiken een enkele naald, waarbij we meerdere malen een triggerpoint aanprikken. De spier zal hierdoor reageren met een ‘twitch’. Dit is een ontlading van de spier. U kunt dit voelen als een schokje of reflex. Na de behandeling is het normaal dat de spier stijf, zwaar of licht gekneusd aanvoelt, dit zijn de vrijgekomen afvalstoffen van de triggerpoint. Dit zal normaliter binnen 24 tot 48 uur verdwijnen.

Dry needling wordt bij Fysiotherapie Stroe – Kootwijkerbroek altijd toegepast i.c.m. andere fysiotherapeutische behandelmethodes zoals rekken, oefeningen of manipulaties, zodat de gegeven therapie volledig en effectief is.

Wanneer dry needling?

Of een behandeling met dry needling voor u de beste en gewenste behandelmethode is, zal altijd in overleg met u gaan. Een voordeel van dry needling ten opzichte van bijvoorbeeld massage is dat we veel dieper kunnen behandelen. Wanneer er geen voorkeur is voor een behandeling met dry needling zijn er binnen de manuele- en fysiotherapie nog veel meer behandelmogelijkheden die toegepast kunnen worden.

Openingstijden

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 

8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 17:00

Wil je direct een afspraak maken?