Manuele Therapie

Wat is manuele therapie?

Manuele therapie staat vaak vooral bekend om een aantal specifieke technieken (o.a. het manipuleren ofwel het ‘kraken’), maar is nog veel uitgebreider. Manipulaties zijn korte, snelle en doorgaans pijnvrije technieken waarbij u een ‘knap’ of ‘krak’ kunt voelen of horen. Het geluid dat u kunt horen ontstaat doordat het vacuüm in het gewricht even wordt doorbroken en wordt dus door niets anders veroorzaakt dan ‘lucht’. Er ontstaat dus geen schade aan het gewricht. De technieken zijn zeer veilig en worden alleen in overleg met u toegepast. U zult na een manuele behandeling al snel verlichting ervaren, aangezien de stoornissen snel kunnen worden verholpen.

Ook wetenschappelijk onderzoek uitvoeren of beoordelen en implementatie van deze kennis in de praktijk is een belangrijk aspect van de (MSc) manueel therapeut. De opleiding Master of Science (MSc) manuele therapie is een driejarige deeltijd opleiding die na de reguliere Hbo-opleiding fysiotherapie kan worden gevolgd.

Wanneer naar de manueeltherapeut?

In veel voorkomende klachtenbeelden kan fysiotherapie al voldoende oplossing bieden. Echter kan het voorkomen dat specifieke gewrichtsklachten door een gespecialiseerd manueeltherapeut moeten worden bekeken en behandeld. U kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan hoofdpijnklachten vanuit de nek of acute (a)specifieke lage rugklachten. De manueeltherapeut kan de stoornissen in de beweging van het gewricht verbeteren of oplossen, waardoor uitstralende pijn vanuit de arm, been, rug of nek snel kan worden vermindert. Wij werken met ons team nauwlettend samen, mocht er indicatie zijn voor manuele therapie dan zullen wij dit met u bespreken en combineren. 

De manueel therapeut beperkt zich niet alleen tot de wervelkolom. Ook kunnen gewrichtsklachten in de armen of benen een indicatie zijn. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld schouderklachten, tennis- of golferselleboog, pijn in de knie of heup bij artrose, carpaal tunnel syndroom of revalidatie na een botbreuk.

Openingstijden

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 

8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 17:00

Wil je direct een afspraak maken?