Echografie

Wat is echografie?

Fysiotherapie Stroe – Kootwijkerbroek streeft naar de beste zorg en onderzoek van uw klachten. Hierdoor hebben wij ons gespecialiseerd in aanvullende echodiagnostiek. Echografie is een onderzoekstechniek waarbij we met behulp van geluidsgolven een bewegend beeld kunnen maken van de structuren (banden, spieren, pezen, slijmbeurs) in het lichaam. Een echo is pijnloos en onschadelijk. Een echo kan worden gebruikt om uw klachten op te sporen, maar kan ook ter evaluatie dienen. Denk hierbij aan de terugkeer naar uw sportactiviteiten of werkzaamheden.

Hoe ziet een onderzoek met echografie eruit?

Tijdens het echo onderzoek brengen wij wat gel op de te onderzoeken regio. Dit is om te voorkomen dat er lucht aanwezig is tussen de transducer (kop van het apparaat) en de huid. De transducer zendt de geluidsgolven uit en vangt deze vervolgens weer op. De computer zet deze signalen om tot een bewegend beeld op het scherm. De vorm, grootte of afwijkingen van het weefsel worden nu zichtbaar.

Kosten van een echografisch onderzoek?

De kosten voor een aanvullend echografisch onderzoek worden helaas niet vergoed door uw zorgverzekeraar. Als aanvulling op het onderzoek vragen wij dan ook een vergoeding van €25,- op een kortdurend onderzoek (excl. consult). Het consult bestaat verder uit het reguliere onderzoek, advies of behandeling. Dit valt dan ook onder uw normale aanvullende vergoeding voor fysiotherapie.

Voor een langdurig complex onderzoek, verslaglegging en consult zijn de kosten €75,-. Voor vrijwel de meeste klachten is een kortdurend onderzoek voldoende.

Optie voor u?

Twijfelt u over de juiste diagnose of wilt u meer inzicht in de mogelijke oorzaak of prognose van uw klachten, wellicht kan een echo voor u een aanvulling zijn. Neem gerust contact op voor vragen of bespreek het met uw therapeut.

Openingstijden

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 

8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 17:00

Wil je direct een afspraak maken?