Longfysiotherapie

Wat is longfysiotherapie?

Longfysiotherapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie. De longfysiotherapeut heeft aanvullende en specifieke kennis voor de behandeling van ziektebeelden als bijvoorbeeld COPD, astma, chronische bronchitis of longemfyseem. De behandeling kan zich richten op ademtechniek, het optimaliseren van inspanningsniveaus, leefstijl aanpassingen of specifieke technieken tegen benauwdheid. Ook kunt u bij ons terecht voor herstel met post-COVID klachten. Onze specialisten zijn aangesloten bij o.a. het Chronisch ZorgNet om de beste en meest actuele behandelingen te kunnen verzorgen. 

Wat kan ik verwachten?

U krijgt na aanmelding eerst een uitgebreid vragengesprek en onderzoek gericht op uw huidige functies en uw belastbaarheid. U zult diverse vragenlijsten en testen krijgen om spierkracht, blaaskracht, ademtechniek en uw huidige conditie objectief in kaart te brengen. Zo kunnen we zien waar uw grootste beperkingen zitten in het dagelijks leven. Vervolgens gaat u samen met uw therapeut in gesprek wat uw wensen zijn om samen reële doelen te stellen en een behandelplan op maat te kunnen maken. 

Is longfysiotherapie iets voor mij?

Longfysiotherapie is een ruim begrip en omvat veel diverse aandoeningen en ziektebeelden. Om deze vraag goed en volledig te kunnen beantwoorden zouden we dit graag persoonlijk met u willen bespreken. Neem gerust contact op voor vragen. 

Openingstijden

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 

8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 17:00

Wil je direct een afspraak maken?