Ruiterfysio

Wat is ruiterfysiotherapie?

Pijnklachten tijdens of na het rijden? Moeite met een stabiele aanleuning, altijd problemen met zijgangen of aangalloperen op dezelfde hand? Zomaar wat voorbeelden waar ons gespecialiseerd ruiterfysiotherapeut Tessa jou mee kan helpen. Want zeg nou eerlijk: wie krijgt er vaker hulp van een (dier)fysiotherapeut? Jouw paard of jij?

De paardensport is een van de meest complexe sporten die er bestaat. Het vraagt veel van jou als ruiter. Voldoende lenigheid in de heupen en lage rug, een goede spieraanspanning, uitstekende balans en een perfecte links/rechts coördinatie. En dit alles zonder grove kracht te gebruiken. Het is dus niet alleen paardensport, maar vooral ruitersport!

Tessa heeft de opleiding ruiterrevalidatie gevolgd bij het ZNVR en zichzelf zo gespecialiseerd in ruiterfysiotherapie. Tevens is Tessa zelf vanaf jongs af aan actief in de paardensport, heeft ervaring met het opleiden van jonge paarden en is dressuurmatig actief geweest tot en met Z niveau. Zij combineert de kennis van de ruiter met fysiotherapie en manuele therapie, waardoor ze kan werken met zowel manipulaties, (actieve) oefeningen en rektechnieken, dry needling en echografie.

Een afspraak maken voor ruiterfysio?

Een afspraak voor ruiterfysiotherapie begint met een uitgebreid vraaggesprek over eventuele (pijn)klachten of problemen waar je tegenaan loopt. Je kunt ook langskomen wanneer je nog geen (pijn)klachten hebt, maar een preventieve check van je eigen lichaam wilt. Hierna volgt een lichamelijk onderzoek; het onderzoeken van mobiliteit van gewrichten, kracht, spierspanning en balans. Tevens kijken we naar zithouding. Hierna stellen we samen een behandelplan op wat bij jou past.

Het doel van Tessa is om ruiters zichzelf naast het paard te laten verbeteren, zodat zij op het paard een nog betere ruiter kunnen zijn!

Interesse? Maak gerust een afspraak via het contactformulier bij onze specialist Tessa. 

Openingstijden

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 

8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 17:00

Wil je direct een afspraak maken?