Revalidatie

Wat is (orthopedische) revalidatie?

We spreken van een (orthopedische) revalidatie na een ongeval, (chronische)ziekte of operatie. Na bijvoorbeeld een opname in het ziekenhuis zal u na controle door uw arts of fysiotherapeut worden ontslagen. In veel gevallen zal u nog essentiële nazorg nodig hebben om al uw activiteiten weer op te pakken. Zo zult u bijvoorbeeld na een operatie voor een totale knie prothese nog oefentherapie nodig hebben voor het verbeteren van uw looppatroon, mobiliteit, spierkracht en stabiliteit van de knie. Samen met uw fysiotherapeut werkt u aan uw herstel om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren.

Wanneer een revalidatietraject?

Enkele voorbeelden voor een revalidatietraject bij Fysiotherapie Stroe – Kootwijkerbroek kunnen zijn:

  • Nieuwe totale / partiële knie (TKP) of heup operatie (THP)
  • Sportblessures wel/niet operatief, zoals een voorste kruisband reconstructie (VKB)
  • Operaties aan bijvoorbeeld de wervelkolom (hernia / kanaalstenose), schouder (cuff repair) of andere gewrichten
  • Botbreuken operatief of conservatief na een ongeval
  • Herstel na langdurig ziekenhuisopname na bijvoorbeeld hart- en vaatziekte, kanker of COVID

Preoperatieve zorg?

Soms kan het ook verstandig zijn om voor uw operatie al therapie te krijgen. Wij kunnen bijvoorbeeld met oefentherapie uw spieren of gewrichten sterker trainen. “Better in – Better out’’ ofwel; hoe fitter u de operatie ingaat, hoe sneller en beter het eindresultaat na de operatie. Ook kunnen situaties als (trap)lopen met krukken en transfers (van bijv. liggende positie naar zittende positie komen) worden geoefend. Ook kunnen we hulpmiddelen als bijvoorbeeld een rollator al goed afstellen op de juiste hoogte.

Valt revalidatie onder de zorgverzekering?

Vaak heeft u na dergelijke aandoeningen recht op een chronische indicatie uit de basisverzekering. Dit betekent dat u na de eerste 20 behandelingen vanuit het basispakket recht heeft op (onbeperkt) fysiotherapie voor een specifieke periode. Dit kan per zorgverzekeraar verschillen, niet alle verzekeraars hanteren dezelfde voorwaarden. Wij zullen dit vooraf met u duidelijk bespreken, zodat u weet wat u (financieel) kunt verwachten.

Openingstijden

Maandag: 
Dinsdag: 
Woensdag: 
Donderdag: 
Vrijdag: 

8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 18:00
8:00 – 21:00
8:00 – 17:00

Wil je direct een afspraak maken?